Pakotteet iskivät nettipokeriin: Venäläiset suljettiin PokerStarsilta

Pitkä lista maailman vaikutusvaltaisimpiin lukeutuvia yhtiöitä on keskeyttänyt Venäjällä operoimisen Venäjän Ukrainaan kohdistamien sotatoimien vuoksi. Nyt listalle on liittynyt myös maailman suurin nettipokerioperaattori PokerStars, joka ilmoitti sulkevansa venäläiset peleistään myöhään keskiviikkoiltana.

PokerStars julkaisi asiasta ainoastaan lyhyen tiedotteen, jossa päätöksen syitä ei erityisemmin avattu. Kyynisimmät ovat epäilleet taustalla olevan pikemminkin käytännön syyt, sillä sodan aiheuttamien maksuliikenneblokkien vuoksi venäläisten rahansiirtojen käsitteleminen PokerStarsille ja takaisin olisi oletettavasti joka tapauksessa haastavaa.

Kenties mielenkiintoisin osuus päätöksessä onkin, että PokerStars esti venäläispelaajilta myös pääsyn pelitiliensä rahansiirtoihin. Pelaajat eivät voi näin ollen myöskään kotiuttaa rahojaan. Yhtiön mukaan pelaajien varat ovat turvassa erillisellä tilillä, josta ne vapautetaan, jahka tilanne muuttuu. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta sitten vuoden 2011 Mustan perjantain, kun tietyn alueen pelaajilla ei ole välitöntä pääsyä pelitiliensä varoihin.

Nettipokerin pelaajamäärät ovat laskeneet noin 10-15 prosentilla konfliktin käynnistyttyä, ja PokerStarsin ratkaisu tulee väistämättä pienentämään kansainvälistä pelaajapoolia entisestään. Pokerfusen tietojen mukaan myös 888poker valmistelee paraikaa poistumista Venäjältä, kun taas GGPoker operoi maassa edelleen normaalisti. PartyPoker poistui Venäjän markkinoilta jo helmikuussa.

PokerStarsin ohella palveluiden tarjoamisen venäläisille ovat keskeyttäneet esimerkiksi Visa, MasterCard, PayPal, McDonalds, Disney, Coca-Cola, StarBucks, Samsung, MicroSoft, Apple, Netflix ja liuta autonvalmistajia.

PokerStars peruutti myös aiemmin syksylle siirtämänsä EPT Sotšin kokonaan sotatilanteen vuoksi vedoten henkilökuntansa ja pelaajien turvallisuuteen.

Lähde: Pokerfuse

Author: webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.