Hellmuthin markkinoimaa kryptovaluuttaa epäillään huijaukseksi

Phil Hellmuthin näkyvästi promotoiman kryptovaluutan taustayhtiötä ja yhtä sen johtoportaan jäsenistä epäillään petoksesta. Bitcoin Latinum -nimisen valuutan julkaisu on myöhästynyt pahasti, ja kolikkoon liittyy muitakin epäselvyyksiä. Kolme erillistä kantajaa syyttää valuutan taustayhtiötä sijoittajien rahojen kavaltamisesta, maksuvälinepetoksesta ja harhaanjohtamisesta.

Bitcoin Latinum piti alun perin lanseerata loka-marraskuussa 2021, mutta laukaisua on siirretty vielä ilmoittamattomalle päivämäärälle vuoden 2022 aikana. Kantajat kertovat sijoittaneensa satojatuhansia dollareita valuuttaan viime vuoden loppupuolella, mutta nämä eivät ole saaneet luvattuja kryptotokeneita eivätkä myöskään rahojaan takaisin.

Hellmuth markkinoi Bitcoin Latinumia näyttävästi viime syys-marraskuussa pelatussa WSOP:ssa, jossa tämä verhoutui Bitcoin Latinum -lippikseen kaikissa pelaamissaan turnauksissa.

Bitcoin Latinum väittää operoivansa Kalifornian Palo Altossa, jossa Hellmuth asuu. Kanteen mukaan kyseistä yhtiötä ei kuitenkaan ole rekisteröity mihinkään päin Kaliforniaa. Bitcoin Latinum ei myöskään nimestään huolimatta kytkeydy millään tavalla alkuperäiseen Bitcoiniin.

Hellmuthin kannalta positiivista on se, että tämä ei tiettävästi linkity yhtiöön tai valuuttaan muuten kuin maksetun lähettilään roolissa. Myös sosiaalisen median markkinointipostauksissaan Hellmuth on korostanut, ettei varsinaisesti suosittele sijoittamaan valuuttaan.

Bitcoin Latinumin edustajat julkaisivat sittemmin oman vastineensa, jossa nämä kuvailevat kannetta “joutavaksi”. Yhtiö myös uhosi haastavansa kantajat ja näiden lakimiehet oikeuteen miljardista dollarista. Vastineen mukaan kantajat eivät ole koskaan edes sijoittaneet kyseiseen kolikkoon, mutta teksti jättää useat muut kanteen huolestuttavat väitteet kommentoimatta.

Amerikkalaisia lakitermejä on suomennettu tässä artikkelissa hieman liberaalisti, sillä suoria suomennoksia ei ollut saatavilla. Alkuperäisen artikkelin voit lukea täältä.

Lähde: Poker.org

Author: webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.