Hellmuthin kesän WSOP-tavoitteet: PoY-titteli ja neljä ranneketta

Phil Hellmuth teki viime vuonna historiaa pääsemällä WSOP-finaalipöytään seitsemän kertaa saman turnaussarjan aikana, mutta sekään ei riittänyt Player of the Year -kisan voittamiseen. Josh Arieh vei tittelin Hellmuthin nenän edestä, mikä tarkoitti jo neljättä kertaa “The Poker Bratin” uralla, kun tämä on jäänyt kisassa hopealle. Hellmuthin pitkältä pokerisaavutusten listalta PoY-titteli vielä puuttuu.

Pokernews haastatteli Hellmuthia tämän kesän tavoitteista, ja Hellmuth ilmoitti ykskantaan aikovansa tavoitella PoY-titteliä.

“Haluan ehdottomasti voittaa sen. (…) Jos kerran voin päästä seitsemän kertaa finaalipöytään, sijoittua kahdesti toiseksi ja voittaa yhden, uskon, että minun on mahdollista voittaa neljä WSOP-ranneketta. Siinä kaikki, mitä tarvitsen: tietää, että se on mahdollista.”

Hellmuth kertoi haluavansa voittaa rannekkeen tänä vuonna etenkin Omaha 8 or betterissä, jossa tämä on omien sanojensa mukaan “maailman toiseksi paras pelaaja” (Ari Engelin jälkeen). Mikäli Hellmuth onnistuisi neljän rannekkeen voittamisessa, tämän PoY-titteli olisi käytännössä varma.

“(Vuonna 2012) Greg Mersonin oli voitettava Main Event viedäkseen PoY-tittelin minulta, ja hän voitti sen. Toisena vuonna Ben Lambin piti sijoittua Main Eventissä vähintään kahdeksanneksi voittaakseen, ja hän tuli kolmanneksi. Vuonna 2006 Jeff Madsen voitti kisan viimeisessä turnauksessa tapahtuneen sääntösekaannuksen vuoksi, ja turnausjohdon piti kokoontua erikseen vain selvittääkseen, kenelle titteli annettaisiin. He antoivat sen hänelle. Joten kyllä, se sattuu!”, Hellmuth manaili.

Suomalaisista Ville Wahlbeck sijoittui kisassa toiseksi vuonna 2009 heti Jeff Lisandron jälkeen. Wahlbeck saavutti tuolloin ranneketurnauksissa alle kuukauden sisään sijat 1, 2, 3, 6, 12 ja 13. Saavutus on suomalaisessa pokerihistoriassa edelleen vertaansa vailla.

WSOP Player of the Year -voittajat:

Vuosi Voittaja Kakkonen
2004 Daniel Negreanu Ted Forrest
2005 Allen Cunningham Mark Seif
2006 Jeff Madsen Phil Hellmuth
2007 Tom Schneider Jeff Lisandro
2008 Erick Lindgren Barry Greenstein
2009 Jeff Lisandro Ville Wahlbeck
2010 Frank Kassela Michael Mizrachi
2011 Ben Lamb Phil Hellmuth
2012 Greg Merson Phil Hellmuth
2013 Daniel Negreanu Matthew Ashton
2014 George Danzer Brandon Shack-Harris
2015 Mike Gorodinsky Jonathan Duhamel
2016 Jason Mercier Paul Volpe
2017 Chris Ferguson John Racener
2018 Shaun Deeb Ben Yu
2019 Robert Campbell Shaun Deeb
2020 ei pelattu ei pelattu
2021 Josh Arieh Phil Hellmuth
Lähde ja grafiikka: Pokernews
Kuva: Joe Giron / WPT

 

Author: webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.