Hellmuth ja Dwan pelaavat 800 000 dollarin heads-upin

Kun Phil Hellmuth haastoi Tom Dwanin kolmannen kierroksen High Stakes Duel -otteluun, monet kulmakarvat kohosivat pokeripiireissä — edellisen, 200 000 dollarin kohtaamisen hävinnyt Hellmuth kun arvioitiin selväksi altavastaajaksi myös 400 000 dollarin uusintaottelussa. “The Poker Brat” näytti epäilijöilleen kuitenkin jälleen kerran kaapin paikan ja peittosi Dwanin. Nyt Dwan on haastanut Hellmuthin jo 800 000 dollarin kohtaamiseen, joka pelataan parin viikon kuluttua.

Kortit ovat ilmassa 12. toukokuuta PokerGO:n studioilla Las Vegasissa, ja ottelu striimataan suorana (maksulliseen) palveluun. Molemmat pelaajat laittavat tiskiin 400 000 dollaria.

Edellinen kohtaaminen

Ottelun alkutasot sujuivat hitaanlaisesti, lämmitellen. Syvien stäkkien spesialistina tunnettu Dwan olisi varmasti halunnut pyrkiä karkumatkalle vahvuuksillaan, mutta Hellmuth piti pintansa. Hellmuth pelasi myös yllättävän aggressiivisesti tehden onnistuneita 3-bet-bluffeja muun muassa 6-3:lla ja 4-2:lla, ja sai niin ikään Dwanin kippaamaan ässähain reissattuaan flopilla 5-4-4 Dwanin jatkolyöntiä kädessään T-6 ilman edes takaoven värinvetoa.

Myös ottelun kannalta ratkaisevin käsi lähti liikkeelle Hellmuthin aggressiivisesta preflop-pelistä. Hellmuth limppasi napilta 7-4o:lla 800 merkkiä, ja Dwan reissasi 5600:aan T-T:llä. Hellmuth limp-reissasi yllättäen 21 000 merkkiin, minkä Dwan maksoi. Floppi J-7-2 rainbow meni sökönä läpi, ja turnin 7:lla Hellmuth nykäisi tripsit. Tämä betsasi 17 000 Dwanin sökötettyä, ja Dwanin maksettua Hellmuth löi vielä 37 000 riverin 9:llä. Dwan teki epätoivoisen oloisen maksun ja valahti 3:1-takamatkalle.

Viimeisessä kädessä Dwan avasi 8-8:lla ja Hellmuth meni all-in A-K:lla. Dwan maksoi, muttei onnistunut väistelemään Hellmuthin ylikortteja.

“Tom on yksi maailman parhaista pelaajista. Käytän (hänen kaltaisistaan pelaajista) termiä ‘synnynnäinen pokerinpelaaja’. Luulen, että synnynnäisiä hold’emin pelaajia on maailmassa ehkä kymmenkunta. Olen itse tietenkin yksi heistä, sillä mitä minulla nyt on… 13 maailmanmestaruutta hold’emissa tai jotain sellaista?”, aina vaatimaton Hellmuth sanaili voittajahaastattelussa.

Hellmuth on nyt voittanut kahdeksan HSD-ottelua yhdeksästä. Ennen Dwanille elokuun lopussa kärsimäänsä tappiota Hellmuth rökitti ensin kolmesti putkeen Antonio Esfandiarin ja Daniel Negreanun ja sitten kertaalleen Nick Wrightin.

High Stakes Duelissa heads-up-ottelujen panokset tuplaantuvat jokaisella kierroksella, ja lopulta yhteispalkintopotti saattaa kiivetä jopa 12,8 miljoonaan dollariin. Jotta pelaaja voi poistua voittorahojensa kanssa, tämän on joko voitettava kolme ottelua putkeen (ennen kierrosta 6) tai kaksi ottelua putkeen (kierroksesta 5 eteenpäin).

Author: webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.