Dan Shak epäiltynä markkinakeinottelusta | Pokerisivut

Miljonääri ja innokas pokerinpelaaja Dan Shak on saanut syytteen epäilyttävästä toiminnasta jalometallimarkkinoilla. Kesän WSOP:ssa runsaasti pelannut Shak on Commodity Futures Trading Commission (CFTC) -viraston mukaan syyllistynyt ”spoofingiin”, mikä on USA:ssa laitonta. Termi tarkoittaa ostopyyntöjen asettamista markkinoilla ja niiden peruuttamista, ennen kuin kauppa on tehty. Rangaistukset spoofingista voivat olla USA:ssa tuntuvia, sillä spoofingin avulla on mahdollista manipuloida sijoitusinstrumenttien hintoja.

Shakin epäillään jättäneen toistuvasti spoofing-tarjouksia kulta- ja hopeamarkkinoilla ilman todellista aikomusta ostaa jalometalleja. Toiminnallaan Shakin oli mahdollista manipuloida jalometallien hintaa korkeammalle ja sitten myydä omistamiaan instrumentteja kalliimpaan hintaan.

Vuonna 2013 Shak määrättiin maksamaan 400 000 dollarin sakko vastaavasta toiminnasta raakaöljyfutuurimarkkinoilla New Yorkin pörssissä. Shak sai samalla porttikiellon raakaöljymarkkinoille.

Vuonna 2015 Shak sovitteli syytteen, joka liittyi kulta- ja hopeamarkkinoilla operoimiseen kaupankäyntipäivän viimeisillä sekunneilla. CFTC oli varoittanut Shakia jo aiemmin vastaavasta toiminnasta. Shak ei tuolloin kiistänyt eikä myöntänyt syytteitä.

Uusien syytteiden mukaan Shak on jättänyt merkittäviä kulta- ja hopeafutuuripyyntejä ”satoja kertoja” ilman aikomusta kauppojen tekemiseen. Rikkeet ovat syytteiden mukaan tapahtuneet kolmen vuoden aikana.

Las Vegasissa asuva Shak on pelannut jo pitkään high stakes -turnauksissa. Tällä on liveturnausrahastuksia lähes 12 miljoonalla dollarilla. Shakin suurin yksittäinen rahastus on $1,178,400 PCA:n $100,000 high rollerin kakkossijasta vuodelta 2014.

Author: webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.