Bradyn paluu romahdutti kertoimet — vedonlyöjät hyödynsivät sisäpiiritietoa?

Useat amerikkalaiset vedonvälittäjät ovat vaarassa hävitä sievoisia summia tulevissa NFL-kausivedoissa Tom Bradyn pyörrettyä lopettamispäätöksensä ja palattua Tampa Bay Buccaneersin riveihin. Vedonvälittäjät väittävät nyt, että vedonlyöjillä olisi ollut sisäpiiritietoa käytössään.

Ennen Bradyn paluuilmoitusta Buccaneersin arvioitiin olevan matkalla kohti rebuildia, eikä sen menestysmahdollisuuksia ilman huipputason quarterbackia pidetty juuri minkäänlaisina. Esimerkiksi Las Vegasissa operoiva Westgate tarjosi Buccaneersin Super Bowl -voitosta kerrointa 60 ja NFC-konferenssin voitosta kerrointa 30.

Westgaten varapresidentti Jay Kornegayn Las Vegas Review-Journal -lehdelle antaman haastattelun mukaan etenkin yksi suurten panosten pelaaja paukutti vetoja sisään kyseisillä kertoimilla ja vielä senkin jälkeen, kun kertoimia laskettiin jonkin verran.

“Mielestäni ei ole epäilystäkään, että hän tiesi Bradyn olevan palaamassa. (…) Tässä ja vastaavissa tapauksissa ei ollut kyse hupivedonlyöjistä. Pidämme häntä erittäin pätevänä vedonlyöjänä. Vedonlyöntikäyttäytyminen huomioiden tietoa Bradyn paluusta on jaettu väkisinkin jo ennen virallista ilmoitusta”, Kornegay kommentoi vapaasti suomennettuna.

“Tämä on huolestuttavaa. En usko, että olen koskaan ennen sanonut, että NFL:n pitäisi tutkia jotakin. Mutta heidän pitää todella selvittää, kuinka tieto oikein pääsi ulos ennen aikojaan, koska monet vedonvälittäjät ottivat vastaan todella suuria vetoja tästä ennen ilmoitusta.”

Bradyn ilmoituksen jälkeen Buccaneersin Super Bowl -kertoimet laskivat tasolle 10 ja NFC-kertoimet tasolle 5. Kerrointen valossa Bradyn paluuilmoitus siis jotakuinkin kuusinkertaisti Buccaneersin puolesta lyötyjen vetojen arvon.

Paluuilmoitus sai myös Bradyn viimeiseksi väitetyn ottelun tavaroita huutokaupasta ostaneet fanit kiehumaan. Esimerkiksi Bradyn “viimeisen” touchdownin heittämiseen käytetty pallo myytiin vastikään 518 628 dollarilla, ja nyt sen arvon oletetaan laskeneen muutaman kymmenen tuhannen dollarin pintaan.

Lähteet: Las Vegas Review-Journal, Card Player, CBS News
Kuva: Joe Glorioso | All-Pro Reels
Lisenssi: Wikimedia Commons

Author: webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.