Viktor Blom hävisi nettihuijareille neljä miljoonaa

Pokerisivut tapasi vastikään Las Vegasissa pokerilegenda Phil Galfondin pokeridokumentti Last Callin toisen tuotantokauden kuvausten merkeissä. Mielenkiintoisimmat kysymykset ja vastaukset kuullaan luonnollisesti syyskuussa nähtävissä jaksoissa, mutta kuvausten lomassa Galfond ehti jutella Pokerisivuille myös hieman asian vierestä — tarkemmin sanottuna vanhasta kilpakumppanistaan Viktor “Isildur1” Blomista.

Galfond ja peloton ruotsalainen pelasivat kymmenisen vuotta takaperin äärimmäisen seurattuja kaksintaisteluita tähtitieteellisten panosten PLO heads up -pöydissä. Galfond voitti Blomilta kertaalleen jopa 1,6 miljoonaa dollaria yhdessä ainoassa $300/$600- ja $500/$1000-tasojen sessiossa, mutta seitsennumeroiset summat vaihtoivat välillä omistajaa myös toiseen suuntaan.

“Viktor Blom on kaikista pelaajista se, jota vastaan olen pelannut mies miestä vastaan -taisteluja Omahassa eniten”, Galfond kertoo. ”Mielestäni pelityylimme kohtasivat kannaltani otollisesti: Hän oli hyvin aggressiivinen, mutta minulla oli tarpeeksi vahvat fundamentaalit pärjätäkseni häntä vastaan, vaikka hän pakotti minut ulos hyvin monesta potista.”

Kun ‘Isildur1’ ilmaantui aikoinaan high stakes -peleihin, spekulaatiot tämän henkilöllisyydestä kävivät kuumina. Pelaajasta tiedettiin pitkään ainoastaan tämän kotimaa sekä graafi, joka osoitti koilliseen ennennäkemättömän jyrkässä kulmassa.

“Isildur tuli ihan tyhjästä”, Galfond muistelee. ”Ensin hän pelasi ainoastaan NLHE:ta, ja hän oli valmis haastamaan siinä kenet tahansa. Hän ei pelännyt ketään, ja onnistui nousemaan tasoissa nopeasti. Kun hän pääsi nosebleedeihin, sama jatkui: Oli hullua nähdä hänen pelaavan Patrik Antoniusta, Phil Iveyta ja Tom Dwania eli kolmea maailman parasta pelaajaa vastaan samanaikaisesti — ja heistä jokaista vielä kahdessa eri pöydässä! Hän ei yksinkertaisesti välittänyt lainkaan, ketä vastaan pelasi.”

Viktor Blom.

Vaikka Isildur-taistelut päättyivät Galfondin kannalta suotuisasti ja Blom on sittemmin kadonnut high stakes -maailmasta, Galfondilla riittää kunnioitusta ruotsalaista kohtaan.

”Minä ja Viktor pelasimme jonkin verran heti, kun hän tuli high stakeseihin, mutta enemmän taistelimme vasta pari vuotta myöhemmin PLO:n puolella. Kunnioitukseni häntä kohtaan kasvoi, mitä enemmän pelasimme. Olen myöhempinä vuosina tutustunut häneen jonkin verran, ja hän todella rakastaa pokeria ja gamblaamista — luultavasti enemmän kuin kukaan. Isildur oli aina valmis antamaan paljon actionia. Kokonaisuutena pidin häntä vastaan pelaamista kuitenkin tilaisuutena, koska vaikka hän pelasi todella hyvin, hän vaikutti vähän tilttiherkältä ja pelaavan liian pitkiä sessioita.”

Blom oli parhaimmillaan Full Tilt Pokerin peleistä voitolla noin 5,5 miljoonaa dollaria. Mutta mikä mahdollisti rakettimaiset nousut?

”Termiä ’game flow’ ei nykyään enää kauheasti käytetä, mutta pidin sen tulkitsemista ja vastustajan adjustointien ennakointia aina todella vahvana osa-alueena omassa pelissäni. Viktor oli tässä kuitenkin omaa luokkaansa. Aina, kun yritin tehdä mitä tahansa adjustointeja Viktoria vastaan, hän oli askeleen edellä. Se oli hänen suurin vahvuutensa. Ainoa toinen pelaaja, jonka kanssa olen kokenut saman, on Phil Ivey. Heidän päänsä sisään en ikinä onnistunut pääsemään kunnolla, vaan aina, kun yritin nousta tikapuilla yhden askeleen, he olivat jo seuraavalla portaalla odottamassa.”

Nykypokerin perspektiivistä saattaa tuntua uskomattomalta, että Blomin pelikirjalla — johon kuului muun muassa roskakäsien jatkuva 3-bettaaminen ilman positiota — onnistuttiin takomaan rahaa maailman korkeimpien panosten peleissä niin kovalla winratella.

”Monesti käy niin, että kun nosebleedeihin saapuu uusi pelaaja, joka on selvästi halukas antamaan paljon actionia, ihmiset tulevat ottamaan shotteja häntä vastaan. Sitten hän puskee heidät ulos comfort zoneltaan, ja lopputulos on se, että haastajat päätyvät tilanteisiin, joista heillä ei ole hirveästi kokemusta ja vieläpä panoksilla, jotka ovat heille normaalia selkeästi isompia. Se toimi nähdäkseni Viktorin eduksi. Monet katsoivat Viktorin pelaamista ja näkivät siinä fundamentaalisia virheitä. Niinpä he tulivat haastamaan, mutta he pelasivat liian tiukasti ja Viktor ajoi heidän ylitseen.”

Blomin high stakes -ura ei päättynyt lopulta kuitenkaan onnellisten tähtien alla. Blomia rokotti Galfondin lisäksi muun muassa Antonius, joka kertoi omia näkemyksiään Last Callin ensimmäisellä tuotantokaudella. Blomin korkeiden panosten uran lopetti kuitenkin huijausskandaali, jossa tämä oli ottavana osapuolena. Blom hävisi yli neljä miljoonaa dollaria vain muutamassa tunnissa Brian Hastingsille, joka oli yhdistänyt tietokantansa ja analysoinut noin 50 000 Blomin pelaamaa kättä yhdessä Brian Townsendin ja Cole Southin kanssa. Hastings menetti tapahtumien seurauksena sponsoripelaajan statuksensa Full Tiltillä, mutta kärsimiään tappioita Blomille ei tiettävästi koskaan korvattu.

Galfond analysoi Last Callin tuleviin jaksoihin muun muassa Ilari Sahamiehen ja Eelis Pärssisen pelityylejä ja raotti high stakes -tasoilla menestymisen salaisuuksia. Materiaalia kertyi lopulta niin runsaasti, että osa Galfondin tarinoista jäi tähtivieraita vilisevissä jaksoissa käyttämättä. Tämä haastattelu on litteroitu Last Callin ylijäämämateriaalista.

 

Author: webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.