Kanadalaispelaajille jobinpostia: Ontario ulos .com-verkosta

Kanadan väkirikkaimmassa kaupungissa Torontossa asuvat pokerinpelaajat ovat saaneet karmaisevia uutisia. Ontarion provinssin uusi lainsäädäntö estää 14,5 miljoonan asukkaan provinssin pelaajia pelaamasta maailmanlaajuisissa nettipokeriverkoissa.

Uusi uhkapelilainsäädäntö astuu voimaan 4. huhtikuuta. Lainsäädännön myötä provinssissa toimivat pokeri-, kasino- ja urheiluvedonlyöntioperaattorit joutuvat anomaan erillistä pelilisenssiä, jonka myöntämiseksi operaattorien on läpäistävä erinäisiä vastuullisuus- ja muita kriteereitä. Samalla nettipokeritarjonta muuttuu muotoon, jossa provinssissa saa tarjota pelejä ainoastaan provinssin rajojen sisällä asuvien kesken, ja pääsy maailmanlaajuisiin nettipokeriverkkoihin estetään.

Ontariossa asuu noin 38 prosenttia koko Kanadan populaatiosta. Toronto on hyvin korkealla maailman “nettipokeripääkaupunkien” listalla, sillä kaupungissa asuu myös laumoittain Yhdysvalloista .com-pelien perässä muuttaneita, jotka joutuvat nyt etsimään itselleen taas uuden kodin. Myös monilla tunnetuilla striimaajilla on edessään muutto esimerkiksi Montrealiin tai Vancouveriin, sillä Ontarion sisäiset pelit lienevät useimmille ammattilaisille auttamatta liian pieniä.

Muutos tullee tuntumaan myös kansainvälisissä pooleissa, joista katoaa huhtikuun alussa runsaasti pelaajia. Villeimmät pokerimedioissa esiintyneet arviot ovat ennustaneet jopa 5-10 prosentin laskua kansainvälisten verkkojen pelaajamääriin.

Lähde: Poker Industry PRO.

Author: webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.